Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #45 : Września 18, 2013, 02:34:32 » |
|
W Hirschbergii no, no, ale na Żuławach mi chodziło.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #46 : Września 18, 2013, 02:37:51 » |
|
Na Żuławach to ryby mają być, a nie jakieś Wasze zagraniczne wynalazki co nas zalewacie nimi.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #47 : Września 20, 2013, 02:24:30 » |
|
Na Żuławach to ryby mają być, a nie jakieś Wasze zagraniczne wynalazki co nas zalewacie nimi.
Przepraszam, już wydałem polecenie by zwijać tory! 
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #48 : Grudnia 16, 2013, 07:57:07 » |
|
Taka propozycja: Jeśli Żuławy są regionem granicznym, to co myślicie o tym by zrobić posterunek graniczny kolejowy i każdy obywatel, który by się na nim nie zgłosił w celu opuszczenia państwa, tj. nie zostałby odnotowany co do godzin wyjazdu pociągiem, linku do biletu, a znalazłby się poza granicami kraju, musiałby płacić karę jakąś taką celną?
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #50 : Grudnia 16, 2013, 08:12:48 » |
|
Tak, to by była tylko zbędna biurokracja. Lepiej rozwijać pogranicze pod względem lokacji i zdarzeń bieżących.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #51 : Grudnia 16, 2013, 08:29:42 » |
|
Raczej się nie zrozumieliśmy. Ja to proponowałem w formie zabawy, nie byłoby żadnego przymusu płacenia, jedynie dobra wola, a tak można by w temacie do meldowania opuszczenia kraju wprowadzić jakieś dodatkowe opisy, może kwestie wydania paszportu, oczekiwania na paszport? Natomiast o niczym prawnym nie myślałem.
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #52 : Grudnia 19, 2013, 10:50:32 » |
|
Rozumiem, że naprawdę nie ma sensu to?
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #53 : Grudnia 20, 2013, 01:01:50 » |
|
Niby można by. Tu proponuję kontakt z dowódcami armii, której podlegają takie kwestie jak kontrola graniczna.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #54 : Lutego 26, 2014, 11:29:38 » |
|
Dopiero co na lotnisko w Draśnie przybyła grupa emerytów z San Silvestro. Spędzą tutaj kilka dni. Przykro mi, że nie uprzedzałem ich o tej wycieczce oraz o konieczności zabrania stroju kąpielowego. Jutro wybierzemy się do sklepu, gdzie wszyscy wspomogą hirschberską gospodarkę. Poniżej zdjęcie przedstawia kilka babuszek, co prawda nie trilandzkich ale babuszek: 
|
|
|
|
|
|
|
Ludwik Tomović
Mieszkaniec
Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marca 03, 2014, 10:55:51 » |
|
I jak tam się emeryci sprawują?
|
|
|
|
/-/ Ludwik Tomović Gubernator Konfederacji Sclavińskiej Prezydent Federacji Slawonii Król Trizondalu Arcyksiążę Trilandu
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marca 03, 2014, 10:57:33 » |
|
Wysłałem ich na wycieczkę statkiem do Trialndu. Na chwilę obecną coś nie mam kontaktu z kapitanem okrętu, ale to przecież jeszcze o niczym nie świadczy. Ani chybi Wasi emeryci biorą teraz udział w syto zakrapianej imprezie z panienkami i tańcami.
|
|
|
|
|
|
|
Ludwik Tomović
Mieszkaniec
Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marca 04, 2014, 08:17:37 » |
|
A, no chyba, że tak.
|
|
|
|
/-/ Ludwik Tomović Gubernator Konfederacji Sclavińskiej Prezydent Federacji Slawonii Król Trizondalu Arcyksiążę Trilandu
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marca 05, 2014, 05:14:55 » |
|
Za ponad milion loli rozpoczynamy modernizację dwudziestu kilometrów plaży na wschód od Drasna oraz częściowo w samym mieście. Powstaną liczne zejścia, knajpy, wucety oraz inne udogodnienia, które pozwolą na zwiększenie atrakcyjności wybrzeża. Zatrudnimy także ratowników oraz instruktorów. Prace potrwają około tygodnia. 
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marca 05, 2014, 10:08:31 » |
|
Głupio mi, że praktycznie sam rozwijasz ten region. Chyba przyjadę na Żuławy i Ci pomogę.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|