Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #240 : Sierpnia 18, 2014, 02:12:36 » |
|
Jak tak obaj nie chcecie, to może ja.
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #241 : Sierpnia 18, 2014, 02:14:44 » |
|
Kiedy mi na nim naprawdę nie zależy.
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #242 : Sierpnia 18, 2014, 02:26:02 » |
|
Tobiasz się skrępował, on jest taki wrażliwy, nie można z nim tak ostro. Dostanie to stanowisko.
A więc rząd będzie wyglądał tak:
Komisarz ds. Wewnętrznych: Mistrz Budzimir VII Komisarz ds. Dyplomacji: Tobiasz von Richtoffen-Deithven Szef Królewskiego Banku Lichwy: Ametyst Faradobus vicepremier: zbędny
Wszystkim pasuje?
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #243 : Sierpnia 18, 2014, 02:37:24 » |
|
A Komisarz ds. Sił Zbrojnych? Teraz nad całymi panuje Król?
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #244 : Sierpnia 18, 2014, 02:43:06 » |
|
Jakby to powiedzieć... cóż... on już nie istnieje! Wszedł w skład Komisariatu ds. Wewnętrznych.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #245 : Sierpnia 18, 2014, 02:44:18 » |
|
Przecież Siły Zbrojne to moja zbrojna pięść.
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #246 : Sierpnia 18, 2014, 06:54:11 » |
|
W takim razie gratuluję premierowi skomponowania tak zacnego rządu. Kiedy zaczynamy?
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #247 : Listopada 25, 2014, 11:08:12 » |
|
Jako Wasz Nowy Wspaniały Premier otwieram bazara! Zacytuję może Wielkiego Sternika: Sory, ale premierem jestem pierwszy raz. Wykaż się empatią i zrozumieniem. Mimo jednak pierwszego dopiero mojego premierowania chciałbym żeby wszystko działało sprawnie jak w Aralii, więc zależy mi na szybkim sformowaniu silnego rządu i ogarnięciu wszystkiego co się wiąże z ostatnią fazą przygotowań do przyjęcia nowej konstytucji. Mimo chęci szybkiego załatwienia sprawy stołków, chciałbym ażeby wreszcie wznowiona została tradycja konkurowania o stanowiska, która pozwoli na wybranie rządu sprawnego, kompetentnego i potencjalnie aktywnego, zamiast gabinetu składającego się z grona jedynych kandydatów. Jeśli zajdzie taka potrzeba, sam zaproponuję skład rządu ale mam nadzieję, że zdołam tego uniknąć. Zgłaszać się, bo jak nie, to zacznę zwalczać korupcję.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #248 : Listopada 25, 2014, 11:48:05 » |
|
Jestem gotów objąć zarówno sprawy wewnętrzne, jak i NKD. Nie dążę jednak szczególnie do wejścia w skład rządu, dlatego swoją kandydaturę przedstawiam jedynie w razie braku innych kandydatów lub do rozważenia przez tow. Premiera.
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #249 : Listopada 28, 2014, 09:48:54 » |
|
Ten brak kandydatur jest przerażający... Ale tak to jest, gdy elytę narodu stanowią maturzyści.
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #250 : Listopada 30, 2014, 03:27:32 » |
|
Ja mogę wziąć jakieś stanowisko, mimo iż nie jestem posłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #251 : Listopada 30, 2014, 03:27:41 » |
|
Ja się zgłaszam tradycyjnie na ds. Dyplomacji.
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #252 : Listopada 30, 2014, 08:31:43 » |
|
No więc na razie skład byłby następujący:
Dyplomacja:Tobiasz NKSW: Ametyst Bank: Laszk
Nie miałbym nic przeciwko takiemu rządowi gdyby nie fakt, że aktywność na forum jest... powiedzmy prawie tak wysoka, jakbyśmy chcieli, co rodzi we mnie obawę o aktywność samego rządu. Poczekam jeszcze dzień na inne kandydatury i przeprowadzę rozmowy z potencjalnymi komisarzami, po czym podejmę decyzję, co do ostatecznego kształtu RKN.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #253 : Listopada 30, 2014, 08:38:23 » |
|
Moim zdaniem przy obecnym stanie państwa tworzenie trzech stanowisk nie ma sensu. Niech Laszk obejmie zarówno NKSW, jak i Bank.
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #254 : Listopada 30, 2014, 08:47:36 » |
|
Laszku, czy wyrażasz zgodę na objęcie zarówno stanowiska NKSW jak i dyrektora KBL?
|
|
|
|
|
|
|
|