Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #30 : Października 25, 2013, 08:50:37 » |
|
Dziękuję. To pomoże w odbudowie majątku. Co prawda krów jest o jedną za dużo, ale ją też zabiorę.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #31 : Października 25, 2013, 08:53:33 » |
|
I za dużo świń ale to szczegół 
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudnia 30, 2013, 01:25:31 » |
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudnia 30, 2013, 01:28:12 » |
|
O, dziękuję. Tu będą bezpieczne do czasu powołania naszej gubernialnej milicji, gdy tylko to będzie możliwe.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudnia 30, 2013, 03:28:00 » |
|
To jest moc. Dwukrotnie powtórzyć grafikę w jednym poście.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudnia 30, 2013, 03:58:20 » |
|
Musimy wydobyć od Aralczyków technikę klonowania maszyn.
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudnia 30, 2013, 05:48:04 » |
|
I otoczenia, w jakim się znajdują.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudnia 30, 2013, 05:49:38 » |
|
To gołym okiem widać że jedne są ciemniejsze,czyli były te zdjęcia robione wieczorem.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #38 : Stycznia 06, 2014, 07:38:21 » |
|
Nareszcie do Palikotau przybył z Grabben mój nowy smok, którego nazwałem Jadwiga. To podlaskie zadu... a co ja gadam... mój majątek położony daleko na północy KGH będzie doskonałym miejscem do przeprowadzenia tajnych prób z taczkami. Mojego nowego pupila umieściłem w podziemiach zamku, gdzie trzymam kilka rodzinnych pamiątek, jakieś łupy i zapasy na czarną godzinę. 
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #39 : Stycznia 17, 2014, 04:31:57 » |
|
Doszedłem do wniosku, że w ostatnim czasie zaniedbałem swoje gospodarstwo. Postanowiłem więc, iż już wkrótce rozpoczniemy siew solnych buraków. Na chwilę obecną nakazałem przystąpić do naprawy hebrów, kombajnów, motyk i innych przydatnych narzędzi. Za jakiś czas wyjdziemy w pole, by późną wiosną zebrać plony.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lutego 13, 2014, 07:30:43 » |
|
Jako, że nasza lokalna milicja została utworzona, do Drausendorf przewożone są samochody, które czasowo trzymałem dla bezpieczeństwa na swoich ziemiach. Mógłbym przekazać sobie jeden transporter do własnego użytku, ale moja gwardia ma tego pełno.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marca 22, 2014, 11:38:56 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2014, 11:46:44 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #42 : Kwietnia 12, 2014, 08:43:01 » |
|
Od kilku dni siejemy buraki solne. Jest to tradycyjne Hirschberskie warzywo, które w najbliższych tygodniach postaram się opisać. Uprawia się je głównie w KGH, lecz popularne jest również w niektórych weerlandzkich gospodarstwach. Uprawa buraka wymaga sporych nakłądów, stąd zajmują się nią przede wszystkim KGR-y i duże majątki ziemskie, takie jaj Palikotau. Siew zakończy się za kilka dni. Później zbierzemy buraki i wyślemy do przetwórni. Tam zostaną przepoczwarczone na sól, która trafi do solniczek na całym Polinie. 
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Kwietnia 13, 2014, 06:52:18 » |
|
HIK stworzył nową, przepiękną mapę Majątku Palikotau: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?action=dlattach;topic=480.0;attach=1174;imageDzięki niej wiadomo dużo więcej o moich włościach. Dodam, że zaznaczono jedynie najważniejsze drogi szutrowe.
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maja 13, 2014, 03:20:08 » |
|
Po ucieczce tymczasowej ewakuacji ze stolicy postanowiłem udać się do Majątku Palikotau, który zgodnie z prawem przeszedł w moje ręce. Nieświadomi sytuacji politycznej mieszkańcy z radością przyłączyli się do mnie, zwłaszcza po groźbie przyszłej pacyfikacji tych ziem. Początkowo drobne kłopoty sprawiała Rota Zbrojna. Prywatni żołdacy Arkadiusza początkowo obawiali się, że ich swawola zostanie ukrócona i nie chcieli podporządkować się nowemu dowódcy. Na szczęście zdołałem odbyć rozmowę z kapitanem, któremu obiecałem możliwość łupienia, plądrowania i inne przyjemności. Po podporządkowaniu sobie Roty wojowie udali się do innych miejscowości gminy Kleinteilen celem ich wyzwolenia. Miejscowy KGR zapewni wiernym oddziałom godne warunki. Już wkrótce reszta Hirschbergii stanie się bastionem prawdziwej dynastii! 
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|