Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Kwietnia 14, 2012, 10:01:05 » |
|
Jak wiadomo kontynent, na którym umiejscowione jest kontynentalne ZSKHiW- Nordata oprócz kilku sensownych (czyli prezentujących odpowiedni poziom kultury i aktywności) państw zaśmieca mnóstwo tzw. jojonacji. Na mapie MOB umieszczono z nieznanego mi powodu mnóstwo tworów, na forach których znajduje się kilka postów (ostatni z nich np miesiąc temu). Musimy temu zapobiec. Proponuję zorganizować konferencję kilku mikronacji Nordaty Środkowej i przyjąć na niej konwencję (na wzór Vaarlandzkiej), która bedzie zapobiegać zaśmiecaniu Nordaty, która i tak ma nie najlepszą opinią w v-świecie. Doprowadzilibyśmy także do uznania przez v-świat naszego kontynentu, lub tylko jego środkowej części. Oto moja propozycja terenów Nordaty Środkowej (uznanie całego kontynentu przez wszystkich kartografów mikroświata jest niemożliwe):  Można też dodać jakieś pustkowia aby Weerland nie miał dostępu do morza. Na konferencję zaprosilibyśmy przedstawicieli Siedmiogrodu (aktywność tam powraca), Chambord (dobre stosunki z Dreamlandem i Rotrią moga nam pomóc, z aktywnością też nie najgorzej, poziom kultury jest). Pominiemy oczywiście Klindię (kilka postów w tym ostatni 20 marca) oraz Rep. Saską (nawet forum nie mogę znaleźć). Myślę, że taki skład będzie mógł zostać zaakceptowany przez inne nacje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 10:06:26 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Tomasz Wettyn-Weerland
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwietnia 14, 2012, 10:22:54 » |
|
Pomysł świetny drogi bracie!
Może Nordata przestanie być postrzegana jako skupisko yoyonacji.
|
|
|
|
(~) Tomasz Juliusz baronet Valois - Wettin von Weerland - Bonaparte 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwietnia 14, 2012, 12:30:39 » |
|
Fakt, z mapą się nie postarałem ale to tylko wstępny szkic. Wspomniałem zaś o terenach na południe od ZSKHiW. Trzeba tylko pomyśleć, czy będzie to jedynie skrawek czy też tereny bardziej rozległe. Prosiłbym także ambasadora w Siedmiogrodzie o zapoznanie tamtejszych obywateli z naszym pomysłem. Kiedyś chyba rozmawiałem o tym z tow. Kovacsem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 12:32:21 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwietnia 14, 2012, 02:30:13 » |
|
Dlaczego Klindia jest taka wielka? Chyba nie mają jakiejś wybitnej aktywności.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwietnia 14, 2012, 02:35:14 » |
|
Tereny państw nie świadczą o ich potędze. Ja sam zadam inne pytanie: dlaczego tam w ogóle jest Klindia? Na mapę powinny być dodawane mikronacje istniejące min. 3 miesiące i wykazujące się aktywnością na określonym poziomie. Nie wpłynęła też do nas prośba o uznanie granicy z Klindią.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 02:37:35 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwietnia 14, 2012, 07:23:33 » |
|
Ale to jednak ładnie wygląda, jak mikronacja jest duża na mapie. A nowicjuszom wkraczającym w świat mikronacji wydaje się, że im większe v-państwo na mapie tym silniejsze.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwietnia 14, 2012, 07:37:28 » |
|
Nowicjusze nawet nie wiedzą, że istnieją mapy v-świata. Poza tym np RLS na jednej mapie jest dosyć małe, na innej zaś 2 czy 3 razy większe.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwietnia 19, 2012, 03:58:50 » |
|
Towarzysze, Wspólnie z Mistrzem Budzimirem "wpadliśmy" na pomysł umieszczenia ZSKHiW na Kontynencie Wschodnim. Na granicy MAW i Victorii znajdują się tam tereny z granicą niemal idealnie pasującą do konturu ZSKHiW. Myślę, że uda nam się zdobyć poparcie tamtejszych państw (Victoria już sobie nas odpuściła  ). Sam proponuję GA pozostawić w obecnym miejscu, jednak jeżeli Aralczycy wyrażają chęć można podjąć próby ulokowania jej w pobliżu Ostii. Podobnie Nowa Hirschbergia i Budzimirat. Opuszczenie Nordaty kojarzonej z jojonacjami i istniejącej na tylko jednej mapie może być lepszym rozwiązaniem niż tworzenie nowego lądu, którego także może nie uznać większość społeczności mikroświata. Dodam aktualną mapę Ostii: 
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwietnia 22, 2012, 05:29:08 » |
|
Proszę Premiera o opinię. Chciałbym wiedzieć, czy jako szef dyplomacji mogę podejmować jakieś kroki.
|
|
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwietnia 30, 2012, 05:43:36 » |
|
Myślę, że pomysł nie musi być taki zły. Przydałaby się jednak opinia posłów na ten temat. Takową uzyskamy dzięki debacie tematycznej, o którą wniosek właśnie złożyłem.
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 05, 2012, 10:54:00 » |
|
http://forum.trizondal.org/viewtopic.php?f=11&t=3056&start=10Polecam. Jak widać najbardziej negatywnie nastawieni są Victoriańczycy ("obywatele polscy" jak głosi ich konstytucja) a konkretnie ichniejszy prezydent: Nie radzę zgadzać się na to. Oni są - delikatnie mówiąc dziwni. Są do tego za mało ambitni na własną stronę, i uważają się za nie wiadomo kogo. Przypomnę jak wysyłali nad Victorię satelity i jak blokowi* nasze wstąpienie do OPM (naprawdę były takie plany  ) Co prawda nie należą do najmniej aktywnych, to do aktywnych też nie należą. W mojej ocenie nie są jeszcze godni miejsca na wielkiej v-mapie... Jak widać wg nowych rodaków Charbufa dziwactwa nie mogą być tolerowane. Niechaj każde v-państwo będzie identyczne, z prawem najlepiej skopiowanym z realnej RP! *chyba chodzi o blokowanie (czyli w końcu blokowaliśmy czy były to plany?).
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maja 05, 2012, 11:14:53 » |
|
To był luźny post, który nic nie przyniósł. Tamtejsza dysputa nie robi na mnie większego wrażenia. Powraca bzdet w postaci kwestii satelity, który już tam wyjaśniłem (aż nowy wątek zrobili, by się do tego nie odnosić). Do tego te wspaniałe cechy mikronacji chyba z założenia wymierzone przeciwko nam: aktywna- jesteśmy aktywniejsi niż większość mikronacji; merytoryczna- Parlamentwspółpracujące- utrzymujemy dobre kontakty z paroma mikronacjami otwarte- no jakby nie patrzeć przydałoby się nam paru obywateli, a i w zakładaniu partii pełna swoboda ambitne- zdecydowanie. Chyba doszło do nieporozumienia i wybitni przedstawiciele inteligencji Trizondalskiej zinterpretowali nasze plany jako chęć przejęcia całych terenów dawnej Pięciopolski. Szkoda, że nie doczytali, że chodzi nam o mały południowo-wschodni fragment, który nie należy do nikogo. Warto wspomnieć także merytorycznej krytyce naszego kraju Roberta Dąbskiego-Hansa: 'Bezmózgi'. Kalam się przed siłą argumentu!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2012, 11:37:47 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwca 26, 2012, 07:14:40 » |
|
Victoria zajęła co prawda dużo większe tereny ale ZSKHiW jest z założenia państwem głównie śródlądowym i nie dąży do odgrywania roli czegoś w rodzaju imperium mongolskiego więc wiele pikseli na mapie nie jest nam potrzebnych do szczęścia.
|
|
|
|
|
|
|
|