Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipca 29, 2013, 12:38:09 » |
|
Septimus obecnie gra, więc zapewne już wrócił. Dobrze, że likwidujemy Komisariat.
Ze swojej strony mogę obwieścić, że wprowadziłem już kilka drobnych zmian. W parlamencie czeka wniosek o debatę gospodarczą, podczas której omówimy wszystko bardziej szczegółowo.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpnia 01, 2013, 09:27:39 » |
|
Nim złapiemy Człowieka Konia musimy czymś napełnić Konto Rządu. Tylko czym? Ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpnia 01, 2013, 09:34:31 » |
|
Węglem z biedaszybów.
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpnia 01, 2013, 09:37:40 » |
|
Może pieniędzmi z podatków i myta pobieranego na granicy? Nie po to się tyle męczyłem z ich opisaniem, żeby teraz nie skorzystać.
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpnia 01, 2013, 09:44:03 » |
|
Można zrobić akcję taką że każdy da 3% swoich loli na konto państwa.
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpnia 01, 2013, 09:46:52 » |
|
Król poddał mi pyszny pomysł. Będziemy zabierać platynę i inne cenne metale z filtrów spalin z samochodów przejeżdżających przez granicę.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpnia 01, 2013, 09:52:20 » |
|
Tak jest, wróciłem. Ciecieradzie - na PW wyślę Ci pewną propozycję, na której pomysł wpadłem na wyjeździe. Septimus obecnie gra, więc zapewne już wrócił. Dobrze, że likwidujemy Komisariat.
Nie tylko grałem, gwoli ścisłości. Szykuję się już coraz bardziej do powrotu (a raczej objęcia, bo przed wyjazdem nie było czego obejmować) do obowiązków. (Zaznaczę jeszcze, że gdyby moja obecność była zupełnie niezbędna, to może ze 2-3 dni wcześniej bym wrócił) A moja propozycja dla Ciecierada ma być dowodem na to, że może moich działań nie zawsze widać, ale są i nie obijam się wyłącznie. Nim złapiemy Człowieka Konia musimy czymś napełnić Konto Rządu. Tylko czym? Ma ktoś jakiś pomysł?
Powietrzem! Ach, nie mogłem się powstrzymać. Cóż, powyższe pomysły niegłupie są, ale zawsze można Konto napełnić także dodatkowymi zerami tylko kto miałby się zająć poborem podatków? Milicja? PMOB? Coś innego?
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpnia 02, 2013, 08:02:07 » |
|
No więc, po pierwsze: cieszę się z powrotu, a po drugie: pieniądz sam w sobie nie jest wartością tylko wyznacznikiem wartości, więc myślę, że można by było wydrukować banknot o nominale równym sumie dotacji, które trzeba przyznać. W ten sposób tym jednym papierkiem się wszystko załatwi.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpnia 02, 2013, 02:42:36 » |
|
No tak, ale chodzi o wypełnienie konta nie tylko liczbą, ale też przestrzennie. A w tym to jeden papierek nie pomoże.
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpnia 19, 2013, 10:59:58 » |
|
Gdzie ten Ramon? Jak na razie jeszcze nic nie zrobił na stanowisku komisarza. Rozumiem, że ma zepsuty komputer, ale jeśli w ciągu tygodnia nie podejmie żadnej inicjatywy, to dam tą funkjcę komuś innemu.
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpnia 21, 2013, 07:47:00 » |
|
Uważam, że wydarzenia krajowe i zagraniczne zmuszają nas do odbycia posiedzenia rządu. Proszę o zwołanie takowego np. na poniedziałek.
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpnia 21, 2013, 08:55:43 » |
|
Hmmm... Ramona pewnie i tak nie złapiemy. No cóż, zrobimy posiedzenie i pomyślimy nad nowym komisarzem ds. wewnętrznych. Ale w poniedziałek to za późno. Może jutro?
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpnia 21, 2013, 10:24:12 » |
|
Nie wiem jak jego sytuacja z komputerem, prawdopodobnie bez zmian. Ponad to wyjechał gdzieś, więc prawdopodobnie i tak dostępu do internetu by nie miał.
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Lord Grabben, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka, Krwawy Kursor - Pogromca Botów Dziabaducha, (-) gen-mjr dr Ciecierad hrabia Ciecieląg 
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpnia 22, 2013, 04:46:35 » |
|
Dobra jestem.To co się działo ? Streści ktoś ?
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpnia 22, 2013, 10:05:20 » |
|
Ramon, zrób coś szybko jako Komisarz, bo inaczej zostaniesz zwolniony. Przynajmniej odpowiadaj na wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
|